Historik | Quick Office
sv
Meny

Sveriges ledande kontorshotellkedja

Vi har sedan starten växt med ca 50 rum per år och har över 700 färdiga kompletta kontorsrum
med drygt 1100 arbetsplatser och vi har för avsikt att även växa i framtiden.

De första åren
Verksamheten startade 1999 med 20 kontorsrum i Hammarby Sjöstad. Inriktningen var att kunna tillhandahålla flexibla kontorslösningar, färdiga arbetsplatser till bra hyra och med fast Internetuppkoppling, konferensrum, reception, gemensam cafeteria etc.
Det visade sig att efterfrågan var stor så inom första halvåret växte vi till ca 50 kontorsrum. Efterfrågan har sedan fortsatt så idag har Hammarbykontoret ca 140 kontorsrum.

Kista och Danderyd
2002 startade vi Kista kontorshotellet och då i samarbete Kista Science City. Behovet var stort för ett ”innovationscentrum” och Kistakontoret fylldes i snabb takt med företag som ville nätverka och ha en enkel och professionell vardag.
Året efter, 2003, tog vi över Danderyds Kontorshotell med sina ca 50 färdiga kontorsrum och Västberga Kontorshotell med 12 färdiga kontorsrum.

Största kontorshotellskedjan
I årsskiftet 2005/2006 startades Quick Office kontorshotell på Lidingö. Kontoret med sina 70 kontorsrum ligger i mycket central i Torsvik. Genom etableringen på Lidingö har Quick Office därmed blivit den största kontorshotellkedjan i Sverige med färdiga kontorsrum från norr till söder.

Älvsjö
Våren 2007 etablerade vi det 6:e kontorshotell och då i Älvsjö, granne med Stockholmsmässan. Bland annat genom att vi även erbjöd förråd och lager i samma byggnad kunde vi tillgodose det många företag efterfrågade. Inom loppet av ett halvår var stora delar av kontorshotellet uthyrt. Under vintern 07/08 utökade vi antalet rum till ca 120.

Franchise
Under 2010 övergick Quick Office att drivas som ett franchisekoncept och Quick Office Franchise Sweden AB bildades som blev franchisegivare. Detta resulterade i att externa franchisetagare kunde starta upp nya kontorshotell och driva under Quick Office flagg och dra stora fördelar i sin drift av kontorshotellet.
Årsskiftet 10/11 öppnade Quick Office kontorshotell i Bromma och årsskiftet 11/12 öppnade Quick Office ytterligare ett kontorshotell i Frösunda invid nya Arenastaden.

web_20161021_quickofficegloben_11 web_20161021_quickofficegloben_04

 

 

2013- ett händelserikt år
Under 2013 öppnade Quick Office Kista upp dörrarna till det nya kontorshotellet i Kista. Kontoret flyttade från sina gamla lokaler till nybyggda moderna lokaler. Även Quick Office Frösunda flyttade till nyrenoverade lokaler med centralare läge och bytte namn till Quick Office Arenastaden. Under året etablerade sig Quick Office med ytterligare en enhet – Quick Office Globen.

Stockholm City
Under 2014 tog Quick Office över Kontorshotellet Vasagatan 36 och kedjan finns nu med ett kontor på en av Stockholms absolut mest centrala adresser invid Centralen och endast 100 meter till Arlanda Express.

Quick Office på Östermalm
2016 inleder Quick Office partnerskap med Selected Office genom ett delägarskap och kan erbjuda hyresgästerna ett kontorshotell i sekelskiftesmiljö på Östermalm i Stockholm.

Quick Office – nu även i Malmö
I maj 2017 öppnas det första kontorshotellet utanför Stockholm. I expansiva Malmö Västra Hamnen öppnar nu ett totalrenoverat kontor upp. Kontorshotellet erbjuder inte bara ett fullservice kontor i modern miljö utan även en fantastik utsikt över havet och omgivningarna.

Inte bara Malmö får ett nytt kontorshotell under 2017.
I det gamla sk ”Comviq-huset” i Mälarhöjden/Bredäng öppnar i september Quick Office upp ytterligare en enhet i en fastighet som numera heter Sthlm Sydväst. Här får hyresgästerna tillgång till ett nyrenoverat kontor med all tänkbar service. Mötesrum och en lounge för nätverkande, en coffee- bar med det allra bästa och godaste kaffet.

_DSC4896Lounge

Bilder från Malmö och Mälarhöjden

Dags för det första butiksläget
I april 2018 öppnade vi upp i Sveriges största galleria – Mall of Scandinavia! Detta kontorshotell är det första vi öppnar som har ett riktigt butiksläge. I Mall of Scandinavia och i dess närhet finns några av Sveriges största företag. Kontorshotellet erbjuder alla våra tjänster och miljön är modern och dynamisk.