Quick office använder cookies för att göra webbplatsen lite bättre för dig. Genom att fortsätta surfa runt här, så godkänner du användandet av detta. Läs mer här om du har frågor.

Om Quick Office

Quick Office är en av pionjärerna inom kontorshotell och coworking i Sverige. 2019 firade vi 20-årsjubileum!

De första åren

Verksamheten startade 1999 med 20 kontorsrum i Hammarby Sjöstad. Inriktningen var att kunna tillhandahålla flexibla kontorslösningar, färdiga arbetsplatser till bra hyra och med fast Internetuppkoppling, konferensrum, reception, gemensam cafeteria etc.

Det visade sig att efterfrågan var stor så inom första halvåret växte vi till ca 50 kontorsrum. Efterfrågan har sedan fortsatt så idag har Hammarbykontoret ca 140 kontorsrum.

Kista och Danderyd

2002 startade vi Kista kontorshotellet och då i samarbete Kista Science City. Behovet var stort för ett ”innovationscentrum” och Kistakontoret fylldes i snabb takt med företag som ville nätverka och ha en enkel och professionell vardag.

Året efter, 2003, tog vi över Danderyds Kontorshotell med sina ca 50 färdiga kontorsrum och Västberga Kontorshotell med 12 färdiga kontorsrum.

Största kontorshotellskedjan

I årsskiftet 2005/2006 startades Quick Office kontorshotell på Lidingö. Kontoret med sina 70 kontorsrum ligger i mycket central i Torsvik. Genom etableringen på Lidingö har Quick Office därmed blivit den största kontorshotellkedjan i Sverige med färdiga kontorsrum från norr till söder.

Älvsjö

Våren 2007 etablerade vi det 6:e kontorshotell och då i Älvsjö, granne med Stockholmsmässan. Bland annat genom att vi även erbjöd förråd och lager i samma byggnad kunde vi tillgodose det många företag efterfrågade. Inom loppet av ett halvår var stora delar av kontorshotellet uthyrt. Under vintern 07/08 utökade vi antalet rum till ca 120.

Franchise

Under 2010 övergick Quick Office att drivas som ett franchisekoncept och Quick Office Franchise Sweden AB bildades som blev franchisegivare. Detta resulterade i att externa franchisetagare kunde starta upp nya kontorshotell och driva under Quick Office flagg och dra stora fördelar i sin drift av kontorshotellet.

Årsskiftet 2011 öppnade Quick Office kontorshotell i Bromma och årsskiftet 2012 öppnade Quick Office ytterligare ett kontorshotell i Frösunda invid nya Arenastaden.

2013- ett händelserikt år

Under 2013 öppnade Quick Office Kista upp dörrarna till det nya kontorshotellet i Kista. Kontoret flyttade från sina gamla lokaler till nybyggda moderna lokaler. Även Quick Office Frösunda flyttade till nyrenoverade lokaler med centralare läge och bytte namn till Quick Office Arenastaden. Under året etablerade sig Quick Office med ytterligare en enhet – Quick Office Globen.

Stockholm City

Under 2014 tog Quick Office över Kontorshotellet Vasagatan 36 och kedjan finns nu med ett kontor på en av Stockholms absolut mest centrala adresser invid Centralen och endast 100 meter till Arlanda Express.

Quick Office – nu även i Malmö

I maj 2017 öppnas det första kontorshotellet utanför Stockholm. I expansiva Malmö Västra Hamnen öppnar nu ett totalrenoverat kontor upp. Kontorshotellet erbjuder inte bara ett fullservice kontor i modern miljö utan även en fantastik utsikt över havet och omgivningarna.

Inte bara Malmö får ett nytt kontorshotell under 2017

I det gamla ”Comviq-huset” i Mälarhöjden/Bredäng öppnar i september Quick Office upp ytterligare en enhet i en fastighet som numera heter Sthlm Sydväst. Här får hyresgästerna tillgång till ett nyrenoverat kontor med all tänkbar service. Mötesrum och en lounge för nätverkande, en kaffebar med det allra bästa och godaste kaffet.

Quick Office på Östermalm

2016 inleder Quick Office partnerskap med Selected Office genom ett delägarskap och kan erbjuda hyresgästerna ett kontorshotell i sekelskiftesmiljö på Östermalm i Stockholm.

Dags för det första butiksläget

I april 2018 öppnade vi upp i Sveriges största galleria – Mall of Scandinavia! Detta kontorshotell är det första vi öppnar som har ett riktigt butiksläge. I Mall of Scandinavia och i dess närhet finns några av Sveriges största företag. Kontorshotellet erbjuder alla våra tjänster och miljön är modern och dynamisk.

Drottninggatan Stockholm City

Under sommaren 2019 flyttade vi City-kontoret från Vasagatan till Drottninggatan 86 – ett modernt kontor i sekelskiftesmiljö.

Djärv satsning mitt under Pandemin

Under 2020 påbörjades bygget av två nya enheter. En Well- Certifierad fastighet i Hyllie, straxt utanför Malmö, som byggdes av Kungsleden (numera Castellum) och en fastighet i Bromma Block men NCC som byggherre. Båda fastigheterna stod klara under hösten 2021 och vi och våra hyresgäster kunde flytta in i sprillans nya moderna kontorslokaler.

Flytt i Kista till a:place på Torshamnsgatan

Föra att ”locka” tillbaka medarbetare till kontoren efter Pandemin behöver kontoren vara mer än bara ett kontor. När vi fick möjligheten att tillsammans med Kungsleden/Castellum ta fram den nya framtida arbetsplatsen i fastigheten a:place valde vi att flytta från Kistagången till totalrenoverade ”gamla Samsung-huset” på Torshamnsgatan i juni 2022.

Det första Homie kontoret i Järna

Under konceptet ”Homie” har vi skapat möjligheten för start av coworking i mindre till medelstora orter runt om i Sverige. Under sommaren 2022 öppnade vi det första i Järna.