Kontorshotell och hållbarhet: Så bidrar flexibla kontor till en grönare framtid

I takt med att företagsvärlden anpassar sig till moderna arbetsmodeller, blir hållbarhet en alltmer central fråga. Coworking och flexibla kontorslösningar har framträtt som en nyckelspelare i denna omvandling, vilket bidrar till en mer hållbar framtid på flera sätt. I denna artikel utforskar vi hur kontorshotell främjar hållbarhet och presenterar konkreta exempel på framgångsrika gröna initiativ inom branschen.

Delade resurser minskar miljöpåverkan

En av de största fördelarna med coworking spaces och kontorshotell är möjligheten att dela resurser. Genom att ha gemensamma ytor som kök, konferensrum och kontorsutrustning, kan företag minska sin individuella miljöpåverkan. Istället för att varje företag behöver egna faciliteter, vilket leder till högre energiförbrukning och fler material, bidrar delade resurser till en effektivare användning av befintliga resurser.

Energieffektivitet och gröna byggnader

Många coworking spaces och kontorshotell är belägna i moderna, energieffektiva byggnader. Dessa byggnader använder avancerad teknik för att minska energiförbrukningen, såsom smart belysning och temperaturkontroll.

Främjande av cirkulär ekonomi

Kontorshotell spelar också en roll i att främja cirkulär ekonomi genom att uppmuntra återanvändning och återvinning. Quick Office har till exempel infört omfattande återvinningsprogram där medlemmar kan sortera och återvinna avfall. Behöver en medlem hjälp med att bli av med elektronik och kontorsmaterial så finns vi här för dem. Dessutom uppmuntras medlemmar att återanvända möbler och andra resurser genom olika samarbetspartner.

Hållbara Transportalternativ

Quick Office alla kontor är strategiskt placerade nära kollektivtrafik knutpunkter för att uppmuntra hållbara transportalternativ. Genom att erbjuda cykelparkering, och incitament för att använda kollektivtrafik, bidrar dessa arbetsplatser till att minska utsläppen från pendlare.

Det Smarta Valet

När vi säger att Quick Office är ”The smarter choice”, menar vi verkligen det. Varför? För att vi anpassar oss efter varje individs behov.

Exempel på framgångsrika gröna initiativ

Ett exempel på hur kontorshotell kan bidra till hållbarhet är Quick Office arbete för matavfallshantering. Genom att införa separata matavfallskärl på alla sina kontor har de lyckats minska mängden avfall som skickas till deponi. Detta initiativ har inte bara minskat deras miljöpåverkan utan också skapat medvetenhet bland medlemmarna om vikten av korrekt avfallshantering.

Sammanfattning

Coworking spaces och kontorshotell spelar en avgörande roll i att forma en hållbar framtid. Genom att erbjuda delade resurser, energieffektiva byggnader, främja hållbara transportalternativ och cirkulär ekonomi, bidrar de till att minska vår miljöpåverkan. Genom gemenskapsdrivna initiativ och utbildning skapar de dessutom en kultur av hållbarhet bland sina medlemmar. Quick Office är ett exempel på hur en aktör av många kan leda vägen mot en grönare framtid.

VÅRA MEDLEMMAR

Att våra medlemmar trivs och kan arbeta som de vill är det absolut viktigaste för oss. Det är därför vi alltid fokuserar på att ge den service varje medlem behöver.

“Quick Office är som en mötesplats för egenföretagare och entreprenörer som är små till medelstora. Servicenivån är hög med glatt och trevligt bemötande av personalen.”

Tania J. Hagström

Tania J. Hagström

MED-EL NORDIC AB

“Jag har haft många arbetsplatser och inget slår Quick Office Toppen fräscha lokaler, eminent service av receptionisterna, frukostbuffè och låsbart cykelförråd vilket jag värdesätter mycket.”

Karin Ceasar

Karin Ceasar

AudioNova

“Hög flexibilitet, fräscha lokaler och ett utmärkt läge var det som avgjorde valet. Att det sedan visat sig vara superhjälpsam och trevlig personal och en allmänt trevlig gemenskap med de övriga hyresgästerna har varit en bonus.”

CARL-JOHAN ERNTSSON

CARL-JOHAN ERNTSSON

DIGIPROC

”Valet att ha ett kontor på Quick Office i Bromma grundar sig i att vårt huvudkontor, där majoriteten av våra anställda sitter, är beläget i Åre blev Quick Office i Bromma ett strategiskt val för oss i Stockholm.”

DAVID KEITH

DAVID KEITH

Elevenate

”Vi har personal i Stockholm och Malmö så vi behövde en kontorsmiljö att arbeta ifrån på bägge ställena. Jag ville ha något som passade företagets stil, något som visuellt var trevligt att gå till och där jag också kunde nätverka.”

ANDREAS PETERSSON

ANDREAS PETERSSON

Laddaccess AB

”Här på Quick Office i Hyllie är det lugnt och behagligt. Fördelen är att kunna nätverka samt flexibiliteten då man kan anpassa lokal efter behov.”

TOBIAS PLANELL

TOBIAS PLANELL

Oeco

Söker du kontorsrum eller coworking plats?

Få tillgång till inspirerande miljöer hos Quick Office.

Kontakta oss

Ditt namn(Obligatoriskt)
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden